HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

Požáru přízemního bytu ve Vsetíně si všimli sousedé a přivolali hasiče

VSETÍN – Vstup do nového roku si majitelé přízemního bytu ve Vsetíně jistě představovali jinak. Škodu ve výši jednoho a půl milionu korun jim způsobil požár uvnitř bytu.

Do ulice Benátky ve Vsetíně byli dnes krátce po druhé hodině odpolední vysláni místní profesionální a dobrovolní hasiči a jednotka z Jablůnky. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří v přízemním bytě třípodlažního bytového domu. Požáru si všimli lidé protějšího domu, kteří také přivolali pomoc.

V době požáru jeho majitelé nebyli doma. Ostatní obyvatelé preventivně sami opustili dům. Evakuace obyvatel tak nebyla potřeba.

K samotné likvidaci použili hasiči dva vysokotlaké proudy vody a během chvíle měli požár uhašený. K samotnému požáru došlo v prostorách obývacího pokoje. Zničena byla především sedačka a její blízké okolí včetně okna. Přestože se požár nerozšířil do dalších pokojů, vznikla v nich velká škoda na majetku.

Policisté o požáru vyrozuměli majitele bytu. Ti když uviděli, co oheň u nich doma způsobil, bylo nutné jim poskytnout ze strany hasičů posttraumatickou péči.

Na požářiště se také dostavil vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje příčinu vzniku požáru.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz