Sport Technika Ústecký Z domova Zahraničí Zajímavosti Zprávy podle krajů

NAPSALI JSTE NÁM: Bojovníci Leonidas gym Dubí na Mistrovství světa v Bangkoku získali medaile

DUBÍ – Původně mezinárodní organizace thajského boxu IFMA juniorské mistrovství světa zrušilo a v plánu bylo pouze pro dospělé. Jak si již všichni u Covidového světa zvyknuli na poslední chvilku je vše jinak a IFMA v registracích otevírá juniorské kategorie. Naštěstí jsme všichni v létě ještě počítali, že svět bude a tak jsme se připravili i na přísné podmínky pro cestu do Thajska, jako je očkování proti covid -19, speciální pojištění, které kryje výlohy při případné pozitivitě, uhrazený karanténí hotel na 24hodin, PCR test před odletem a ještě po příletu.

Z Leonidas gym Dubí se vydala přes oceán čtveřice juniorů Matěj Šimůnek , Tomáš Karel Barták , Lukáš Klaška a Martin Nebřenský s doprovodem Ladislavem Horejšem šéf trenérem Leonidas gymu a reprezentačním trenérem juniorů České republiky C.M.T.A.

Plán byl po příletu byl aklimatizační soustředění na Pattaye a po té se připojíme k dospělé reprezentaci v Bangkoku, kde se bude na Národním stadionu konat mistrovství světa.

Asi nejhorší věc za celou dobu bylo čekání na výsledky PCR testu na karanténím hotelu. Odběr byl v 19:00 a výsledky byli hned v 8:00 ráno i když je to rychlejší jak u nás bylo to nekonečné.

Po negativním testu jsme mohli vyrazit na Pattayu, kde jsme dvoufázově trénovali ve školách Petchrungruang ,kde trénovala i slovenská reprezentace a potom ve známém Sityodtongu.

Po aklimatizaci jsme se vydali do Bangkoku do hotelu Ambassador, kde se registrovalo k MS IFMA.

FOTOGALERIE…

Celé MS pak trvalo od 4.12. do 12.12.2021.
Začátek mistrovství se nám moc nedařilo covidová pauza byla znát, hlavně když postsovětské státy žádnou pauzu neměli, vše začalo snad nejtěžším možným losem pro všechny, ale kdo chce byt nejlepší musí i porazit nejlepší.

Lukáš Klaška 18 let (z Krupky) byl vyřazen thajským reprezentantem. A chuť si zpravil až v další soutěži, kde vyhrál bronz.
Tomáš Barták 17 let (z Dubí) se utkal s polským medailistou a prohrává na body asi úplně nejtěsněji, jak jde u jednoho rozhodčího o 1 bod. Také si pak v další soutěži zpravil chuť bronzem.
Matěj Šimůnek 14 let (z Dubí) jeho postup zastavil Ukrajinec, chuť si také zpravil v další soutěži, kde bral také Bronz.
Martin Nebřenský 13 let (z Krupky) jeho postup zastavil velice zkušený Rus, ale nutno podotknout, že Martin byl úplným nováčkem na mezinárodní soutěži a rus byl zkušený závodník s mnoha knokauty i na mezinárodní scéně. Martin se do něj obul bez respektu a třetí kolo mu i pořádně zatopil. S této pyramidy veze bronz, v další soutěži ještě bere stříbro a stává se vice mistrem.

A to nejlepší na konec, IFMA otevřela cca 30 nových váhových kategorii kam jsme nabídli Šimůnka a Nebřenského, kteří byli zařazeni do nových pyramid v jiných váhách. A výsledek už si zde kluci nenechali utéct, Matěj Šimůnek i Martin Nebřenský se stali juniorskými mistry světa.

Závěr je tedy 2 zlaté, 1 stříbrná a 4 bronzové medaile. Tak jsme nějaké ty medaile přivezli.

Týden po návratu si Šimůnek, Nebřenský a Barták ještě vyzkoušeli Čínský box kde jsme brali 2x zlato a 1 stříbro. Martin svůj zápas vyhrál na body a druhy vzdáním, tím bere Zlato, Matějovo soupeř vzdání a KO a tím bere Zlato, poslední pak Tomáš vyhrává KO a druhy prohrává na body se zemařem, ale na zemi mi nebojujeme tak to neumíme, ale i tak zkušenost. Tomáš bral stříbro.

To je pro tento rok vše a pokračování v roce 2022 doufáme bez Covidových omezeních

Velký dík za možnost hájit barvy české republiky patří prezidentu České Muaythai Asociace Petru Ottichovi.

Poděkování všem co nás podporují: Ústecký kraj, NSA, Města Dubí, Teplice, Krupka, Obce Proboštov a Novosedlice. Dále pak firmám Stavmart s.r.o., Grafstudio cz, shop Berem.cz., Restaurace Rudolfka

Po zdravotní stránce: Fyzioterapeut Jana Šimonová a Centrum sportovní medicíny Teplice, Norbert Bidrman LEGEARTIS academy.

Autor: Ladislav Horejš
Leonidas Gym Muay Thai Dubí

One Reply to “NAPSALI JSTE NÁM: Bojovníci Leonidas gym Dubí na Mistrovství světa v Bangkoku získali medaile

  1. Pingback: kinds of mushrooms

Comments are closed.