HZS Krimi Městská policie Pátrání Plzeňský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Pátrání po nezvěstném muži v okolí Modravy je i nadále bezúspěšné…

MODRAVA – Členové Horské služby Šumava se psy a terénní technikou, policisté, členové Informační a strážní služby Národního parku i hasiči, ti všichni pátrali po nezvěstném muži v okolí Modravy. Muž je nadále veden jako pohřešovaný…

Podle dostupných informací muž přijel již 31. prosince kolem půl čtvrté odpoledne sám na Modravu, na parkovišti zamkl automobil a odešel do lesů. Jeho rodina zalarmovala Policii ČR 3. ledna s tím, že netuší, kde by mohl být. „Poslední údaj, který ale mohl být jen odrazem, jsme získali z mobilní sítě. Podle toho se naposled pohyboval na Modravské hoře, ale od té chvíle se nám jeho stopy ztratily,“ uvedl k okolnostem pátrání Josef Tischler, zasahující člen Horské služby Šumava.

Horská služba se do akce dostala až v úterý k večeru a do pátrání se zapojilo spolu se členy ISS NP Šumava a policejní hlídkou patnáct horských záchranářů se dvěma vycvičenými psy. „Pán navštívil Šumavu před třemi měsíci a podle manželky se mu líbila lokalita u jednoho z křížků, nebo božích muk. Žena ovšem vůbec netušila, o kterou lokalitu se jedná,“ komentoval situaci Josef Tischler s tím, že část pátracího týmu prohledávala zmíněnou Modravskou horu a druhá si vytipovala všechna místa, která mohla přijít v úvahu.

Pozdě večer bylo pátrání ukončeno, a ráno se týmy sešli k brífinku na Modravě v sále, který jim dala obec k dispozici jako zázemí. Členů HS bylo už 21 a pátrače posílili také hasiči. „Znovu jsme prohledali lokality s křížky a snažili se v terénu během skutečně nevlídného počasí najít stopy. Problém byl v tom, že zatímco na Silvestra bylo kolem Modravy až 40 cm sněhu, nyní byl prakticky všude roztátý,“ popsal pátrání Josef Tischler.

Akce pak byla Policií ČR ukončena dnes před setměním jako neúspěšná. „Jsem přesvědčen, že jsme v rámci možností prohledali všechna eventuální místa, kde by mohl muž být. V dokonalé koordinaci všech složek IZS jsme se dostali až k Filipově Huti na jedné straně a na hraniční hřebeny na straně druhé,“ doplnil Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. Dodal, že muž je dál veden jako pohřešovaný a nejsou známy důvody, proč by měl tímto způsobem odejít.

Muž je nadále veden jako pohřešovaný, pokud byste o něm měli jakékoliv informace, rodina i Policie ČR je samozřejmě uvítá.

Autor: Radek Zeman

 

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz