Kultura Pomáháme PR Reklamy Technika Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Mosteckému Centralu požehnal farář Josef Hurt a popřál mu spokojené zákazníky

MOST – Na návštěvníky Nákupního centra Central Most včera čekala jedinečná kulturní událost, a to slavnostní mše a vysvěcení mosteckého nákupního centra. A to vše pod názvem SE TŘEMI KRÁLI MÁTE NÁKUPY POSCVĚCENÉ..

Za přítomnosti Tří králů požehnal římskokatolický farář Josef Hurt bílé křídy, kterými pak zájemci psali na černou čtvrtku K+M+B 2022, tedy zkratku latinského Christus mansionem benedicat neboli Kristus požehnej tomuto domu. Římskokatolický kněz Josef Hurt celému obchodnímu centru požehnal a popřál spokojené zákazníky…

Mimochodem římskokatolický farář Josef Hurt do Mostu nyní přijel z Brandýsa nad Labem ale devět let působil jako farář i v Mostě a v Římskokatolické farnosti – arciděkanství Ústí nad Labem jako vysokoškolský kaplan.

VIDEOREPORTÁŽ…

Videoreportáž připravil Honza Vraný / JV press.cz

Tuto jedinečnou akci v Česku v mosteckém Centralu moderoval Vlasta Vébr a na návštěvníky čekal zajímavý kulturní program. Na začátku zazpívaly děti ze základní umělecké školy F. L. Gassmana a následně římskokatolický farář Josef Hurt pronesl mši a vysvětil celé nákupní centrum.

Mostecký zastupitel Martin Domín se v rámci včerejší akce stal kmotrem nově vysvěceného Obchodního centra Central Most. Mši, při které byly vysvěceny křídy, kterými si lidé mohli napsat symboly K+M+B na černé tabulky a odnést si je domů, sledovalo několik desítek lidí.
„Včera se v Centrálu odehrála velmi zajímavá akce. Bylo mi ctí, když mě organizátoři oslovili s žádostí, abych se stal kmotrem Centralu. Je to moderní centrum v moderním městě,“ poznamenal mostecký zastupitel Martin Domín.

Během celé akce organizátoři nabízeli všem návštěvníkům černou čtvrtku, na kterou si zájemci pak mohli požehnanou křídou napsat nápis K+M+B 2022, a odnést si tak symbolickou ochranu pro rok 2022.

Na akci se uskutečnila i  finanční sbírka pro Mateřské centrum Klubíčko a mostecký Central navštívily i handicapované a postižené děti z Klubíčka.

Během akce byl poté zájemcům nabízen svařák, punč a koláčky zdarma, a to pro všechny členy věrnostního klubu mobilní aplikace Central Club.

Autor: Honza Vraný
PR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz