Finance Kultura Pomáháme Technika Tipy na výlet Turistika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Tropický skleník v Botanické zahradě v Teplicích se připravuje na rekonstrukci lávky

TEPLICE – Pondělní zavírací dny využívá Botanická zahrada v Teplicích k prořezávání vzrostlých dřevin v tropickém skleníku. Tyto náročné práce ve výšce až 16 metrů provádí s vydatnou pomocí stromolezce, bez kterého by tato péče nebyla možná. Zároveň připravuje okolí lávky na připravovanou rekonstrukci, která začne v únoru.

Zahradníci tak právě pracují na přemístění a ošetření vzácných rostlin pocházejících z jihovýchodní Asie včetně Vietnamu. „Pro firmu řešící rekonstrukci to bude výzva – tropické klima, stísněné podmínky a opatrná práce okolo vzrostlých keřů a stromů“ říká ředitel Petr Šíla.

Stejná výzva platí i pro naše zahradníky. Nejenom v přípravě okolí lávky, ale i v péči o rostliny, které zůstanou na místě a koordinaci zahradnických prací se stavební firmou“ sděluje kurátor Jan Ptáček.

Omezení se dotknou tropického skleníku, kdy nebude přístupná lávka ani blízké okolí, skleník ale bude veřejnosti přístupný. „Po rekonstrukci lávky bude expozice upravena do původního stavu a na návštěvníky se bude těšit v květnu letošního roku,“ dodává Petr Šíla.

Sanace konstrukce lávky řeší závady, které byly zjištěny na základě provedené hlavní mostní prohlídky. Veřejnou zakázku vyhrála společnost inveko-stavby s.r.o. za cenu 787 tisíc Kč bez DPH.

Všechny aktuální informace pak naleznete na webových stránkách Botanické zahrady v Teplicích  www.botanickateplice.cz.

„Sledujte nás také na Facebooku a Instagramu. Přidávejte fotky z vaší návštěvy a nezapomeňte nás označovat, abychom se mohli podívat, jak jste si botanickou zahradu užili. Nezapomeňte, že máme i Youtube, kde máme různá videa z prohlídek skleníkových expozic,“ dodává ředitel teplické Botanické zahrady Petr Šíla.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz