Auto-Moto Doprava Krimi Pátrání Policie Pomáháme Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Kriminalisté dopadli Tepličana, který v Chomutově před školou odcizil nastartované vozidlo i s dítětem uvnitř a odjel

CHOMUTOV / TEPLICE – Chomutovským policistům se po intenzivním šetření podařilo dopadnout muže, který ve středu v Chomutově odcizil nastartované vozidlo s dítětem uvnitř. Zadržen byl v pátek večer. K činu se přiznal. Včera byl 46letý muž z Teplicka obviněn ze spáchání tří trestných činů – neoprávněné užívání cizí věci, krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Policisté zároveň podávají státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. 

Obviněný muž si dle svého vyjádření všiml u chomutovské školky nastartovaného vozu, chvilku prý vyčkával a poté vůz odcizil. Údajně se chtěl s autem jenom někam odvézt. Dítěte v autě si měl všimnout až po chvíli. Z tohoto důvodu měl vůz okamžitě odstavit a z místa odejít.

Případu policisté od počátku věnovali maximální pozornost. K ustanovení podezřelého se dostali na základě vlastního šetření. Muže se jim nakonec podařilo zadržet díky výzvě zveřejněné v médiích. „Tímto veřejnosti a médiím děkujeme za pomoc „. 

Tento případ, naštěstí bez vážného následku, je zároveň jistým varováním. Opět upozorňujeme i další řidiče, kteří nechávají svá auta s klíči v zapalování nebo dokonce nastartovaná, že případnému pachateli stačí jen pár sekund k tomu, aby se vozidla zmocnil.

Autor: por. Alena Bartošová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz