Krimi Městská policie Pátrání Policie Pomáháme Složky IZS Středočeský Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME VIDEEM: Ozbrojený maskovaný pachatel, který přepadl pobočku banky v Mladé Boleslavi je stále na útěku

MLADÁ BOLESLAV – Policisté i nadále intenzívně pátrají po ozbrojeném a maskovaném pachateli, který v pondělí odpoledne přepadl pobočku banky v Máchově ulici v Mladé Boleslavi a následně i s lupem utekl. Poznáte muže na kamerovém záznamu? Volejte linku 158. 

Pachatel krátce před 17:30 hodin odpoledne vešel na pobočku banky ozbrojený krátkou střelnou zbraní a pod touto pohrůžkou vyžadoval po pracovnici banky vydání finanční hotovosti.

Muž mluvil hlubším hlasem a plynně česky. Je asi 180 cm vysoký, štíhlé postavy ve věku 30-40 let. Na hlavě měl nataženou kuklu, oblečenou měl šedivou pláštěnku, černé kalhoty, černé boty a rukavice. Po vydání vyššího obnosu peněz z místa utekl a naštěstí nikoho nezranil.

https://www.youtube.com/watch?v=27vCAWS4GSA

Policisté začali po muži okamžitě intenzivně pátrat, několik hlídek policistů propátrávalo okolí a to i za využití služebních psů. Do současné chvíle se podezřelého muže nepodařilo vypátrat.

Ve věci kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na 2 roky až 10 let.

Prosíme všechny občany, kteří muže na záznamu poznávají a mohli by pomoci s jeho ztotožněním, aby veškeré informace k jeho osobě sdělili na linku tísňového volání 158. V žádném případě se ho nesnažte sami zadržet, protože může být ozbrojen a informujte policisty.

https://www.youtube.com/watch?v=nNEpNjwpb6M

Poté co muž z banky utekl, běžel směrem od ulice Palackého do ulice Krátká s č.p. 903, kde se málem v 17:28 hodin srazil s ženou v bílém kabátě. Její svědectví by nám mohlo pomoci, proto žádáme tuto ženu, aby se policistům ozvala a poskytla jim případné informace.

„Dále žádáme všechny řidiče, kteří mají ve svých vozidlech nainstalované kamery a v uvedenou dobu projížděli ulicemi Máchova, Havlíčkova, U Stadionu, Jiráskova, Galetova a Třídou Václava Klementa, aby tyto záznamy policistům poskytli a taktéž je kontaktovali na linku 158.“

Autor: por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz