Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Praha Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

SMUTNÉ VÝROČÍ: Před dvěma lety zemřel předseda Senátu a bývalý primátor Teplic a senátor za ODS Jaroslav Kubera

PRAHA / TEPLICE – Přesně před dvěma lety přišla z Teplic smutná zpráva! Dne 20. ledna 2020 totiž zemřel předseda Senátu a bývalý dlouholetý primátor Teplic a senátor za ODS Jaroslav Kubera, bylo mu 72 let.

Politik Jaroslav Kubera byl označován za jednu z nejoblíbenějších osobností české politické scény. Jeho náhlé úmrtí před rokem šokovalo nejen politiky, ale i širokou veřejnost, především pak z Teplic, kde byl dlouhá léta primátorem.

Předseda Senátu Kubera byl silný kuřák a podle dostupných informací zemřel v ústecké nemocnici, kam byl převezen po náhlé nevolnosti…

Veřejnost se naposledy s Jaroslavem Kuberou rozloučila 3. února 2020. Smuteční shromáždění se uskutečnilo v teplickém divadle na severu Čech a také v pražském Rudolfinu. Do Teplic se s Jaroslavem Kuberou přišly rozloučit stovky obyvatel.

„Jak strašně krátký může být jeden rok, když i hodina se někdy vleče?! Avšak hodina ve společnosti Jaroslava Kubery utekla vždy jako okamžik – nezapomenutelný, poučný, přátelský, vždy plný svobody, přímosti a názorů s velkým N. Za všechny ty roky, hodiny i okamžiky, kterými jste obohacoval naše životy… Děkuji!“ dodává primátor Teplic Hynek Hanza.

ČEST JEHO PAMÁTCE…

PSALI JSME TAKÉ: VIDEO: Česko se dnes naposledy rozloučilo se zesnulým Jaroslavem Kuberou

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz