Ekologie Finance HZS Krimi Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Zajímavosti Zprávy podle krajů

V úterý zhruba půlhodinu před polednem byl středočeským hasičům oznámen požár drtiče kovového odpadu ve Zdicích na Berounsku

BEROUNSKO – Operační důstojník na místo vyslal profesionální hasiče z Berouna a Hořovic spolu s dobrovolnými hasiči obce Zdice.

Po příjezdu jednotek k události bylo provedeným průzkumem potvrzeno, že drtič odpadu je požárem zcela zasažen. Hasiči navíc zjistili, že ve stroji je větší množství nafty.

K hašení v dýchací technice byla kromě vody použita také těžká pěna a přenosné pěnotvorné zařízení PRO/pak. Ve čtvrt na jednu se podařilo zasahujícím jednotkám dostat oheň pod kontrolu a mohla být nahlášena lokalizace požáru.

Následně se hasiči zaměřili na jímání unikající nafty a přečerpávání kapaliny do sudů. Současně s tím probíhalo vyhledávání a dohašování skrytých ohnisek. Pár minut před půl druhou byl požár zcela zlikvidován a velitel zásahu mohl nahlásit likvidaci.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 15 milionů korun. Proč začal stroj hořet, bude zjišťovat hasičský vyšetřovatel ve spolupráci s experty z Technického ústavu požární ochrany v Praze.

Zdroj: HZS Středočeského kraje

 

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “V úterý zhruba půlhodinu před polednem byl středočeským hasičům oznámen požár drtiče kovového odpadu ve Zdicích na Berounsku

  1. Pingback: situs bola

Comments are closed.