Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

Česko od ranních hodin bičuje silný nárazový vítr! Plné ruce práce tak mají opět především hasiči, kteří odklízejí následky vichřice

ČESKO – Výstrahy meteorologů se vyplnily! Česko od ranních hodin bičuje silný nárazový vítr! Ten láme stromy, odnáší střechy a pohrává si s popelnicemi. Plné ruce práce tak už od večerních hodin mají především hasiči napříč Českem. Vítr tak komplikuje i dopravu…

ÚSTECKÝ KRAJ: Rušnou noc mají za sebou hasiči v Ústeckém kraji. Doposud vyjeli zhruba ke stovce mimořádných událostí, aby zlikvidovali následky řádění silného větru. Nejčastěji odklízeli polámané stromy nebo odklízeli části střech. Na fotografii jsou hasiči ze stanice Teplice.

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Od včerejšího večera jsme vyjížděli kvůli silnému větru k asi 25 událostem. Hlavně jsme odstraňovali spadené stromy a ulomené větve zasahující do komunikací. U Zdobnice na Rychnovsku spadl večer strom na projíždějící osobní automobil, nikdo nebyl zraněn.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ: Od rána zaměstnává hasičské jednotky silný vítr. Krátce po 8. hodině evidujeme téměř 70 událostí. V drtivé většině jde o popadané stromy a to nejčastěji na Blanensku a Brněnsku. Neevidujeme žádná zranění.
FOTOGALERIE…
PRAHA: Od půlnoci do 8:00 hodin jsme v Praze zasahovali u 7 případů, které souvisely se silným větrem. Jednalo se o spadlé větve na komunikace a uvolněné plechy.
STŘEDOČESKÝ KRAJ: V souvislosti se silným větrem evidujeme od půlnoci v našem kraji 52 událostí. Nejčastěji vyjíždíme k popadaným stromům přes pozemní komunikace (46). Nejvíce událostí máme na Benešovsku (11), Mladoboleslavsku (9), Nymbursku (7) a Praze-východ (7).
LIBERECKÝ KRAJ:  Výstraha meteorologů se vyplnila. Zásahy spojené s výskytem silného větru jsme v Libereckém kraji začali evidovat již krátce před půlnocí. Od začátku zhoršení povětrnostních podmínek jsme do této chvíle zasahovali u 62 událostí spojených s větrem. Prozatím se jedná o popadané větvě a stromy přes komunikace bránící v silničním provozu. V některých případech s sebou padající stromy strhnou i dráty elektrického vedení. V tuto chvíli zasahujeme na 18 místech v celém Libereckém kraji. Během 50 minut přibylo v Libereckém kraji dalších 12 událostí, kdy hasiči vyjížděli k popadaným stromům. Nejvíce vyjíždějí hasiči v okrese Liberec (24 událostí). Jablonecký okres má prozatím nejméně výjezdů, a to 8. Fotografie zachycují odvedenou práci hasičů během noci.

JIHOČESKÝ KRAJ: Silný vítr jihočeské hasiče zatím příliš netrápí. V průběhu noci evidujeme přibližně 15 výjezdů k popadaným stromům. Všechny zásahy jsou odklízení spadaných stromů, pouze v Dašicích vítr utrhl plechovou garáž, kterou hasiči zajistili. V obcích Ripec a Hluboká nad Vltavou narazila do stromů osobní auta, obě nehody jsou bez zranění.
Autor: redakce

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz