Finance Kultura Pomáháme PR Reklamy Rozhovor Technika Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Majitel mostecké úklidové společnosti Úklid Pohoda Martin Fajner tvrdí, že Rom leckdy pracuje dvakrát lépe než bílý

MOST – Podniká s činností, kterou většina lidí nemá ráda. Uklízí. A uspěl. Mezi klienty jeho společnosti Pohoda totiž patří například Metrostav, Toyota nebo Czech Invest. Jak se žije podnikateli, který podniká v předsudky obestřeném Mostě a zaměstnává Romy?

„Každého u nás ve firmě znám, každý do ní přinášet svůj příběh. Třeba zrovna ti Romové. Oni žijí úplně v jiném světě, který si ti ostatní vůbec neumí představit. Když mi občas něco vypráví, tak já to neznám. Ale oni bohužel ano,“ říká v rozhovoru pro ROMEA TV Martin Fajner, majitel společnosti Úklid Pohoda.

VIDEOROZHOVOR PRO ROMEA TV

Jeho příběh je přitom celkem jednoduchý. S obchodním partnerem je nebavilo jednou měsíčně uklízet v panelových domech a tak založili firmu, která úklid nabízela jako službu.

„Mě by bylo líto, když bych tam toho člověka nedal na ten propagační materiál. Protože já vidím, že ten člověk prostě pracuje. A leckdy ten Rom, když je začleněný, pracuje dvakrát líp než ten bílej, když to řeknu,“ říká v rozhovoru pro ROMEA TV majitel mostecké firmy Úklid Pohoda Martin Fajner.

Ten v rozhovoru také radí, jak si podobnou firmu založit a na čem založit podnikání v malém městě s vysokou nezaměstnaností. Se svou firmou se totiž dostal až do krajského finále ankety Vodafone Firma roku 2020.

Autor: Patrik Banga
a Tereza Heková
Zdroj: ROMEA TV
(PR)

One Reply to “ZAUJALO NÁS: Majitel mostecké úklidové společnosti Úklid Pohoda Martin Fajner tvrdí, že Rom leckdy pracuje dvakrát lépe než bílý

Comments are closed.