Krimi Městská policie Pátrání Policie Praha Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Kriminalisté zahájili trestní stíhání dalších dvou osob a rozšířili obvinění již trestně stíhaného muže o trestný čin výtržnictví! Dezinformují společnost a pronásledují mediálně a odborně známého lékaře

PRAHA – Kriminalisté zahájili trestní stíhání dalších dvou osob a rozšířili obvinění již trestně stíhaného muže o trestný čin výtržnictví. Šlo o případ, kdy podezřelí hrubě uráželi a slovně napadali poškozeného v místě jeho bydliště. Vše si při tom natáčeli a videa šířili na sociálních sítích.

Kriminalisté tak zahájili trestní stíhání dalších dvou mužů a u jednoho již stíhaného rozšířili obvinění o trestný čin výtržnictví. Jednalo se o případ, kdy podezřelí ve spolupachatelství hrubě uráželi a dehonestovali dalšího poškozeného v místě jeho bydliště. Toto jednání si dokumentovali a následně šířili po sociální síti.

Za trestný čin výtržnictví hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Kriminalisté již před časem zahájili trestní stíhání konkrétních osob, které dezinformují společnost nebo pronásledují známého lékaře. Jedná se o dlouhodobé pronásledování, které vedlo, mimo jiné, i k omezování jeho běžného způsobu života. Motivem tohoto jednání byl finanční zisk.

Druhý případ se týká šíření dezinformací v podobě poplašných zpráv, například o úmrtí seniorů po podání vakcín v jednom z domovů seniorů či zřízení koncentračních táborů pro lidi, kteří se nepodvolí vládním opatřením.

PSALI JSME: Kriminalisté z odboru extrémismu a terorismu pražské policie zahájili trestní stíhání dvou osob, které jsou podezřelé z trestné činnosti. V prvním případě se jedná o devětadvacetiletého muže, který je podezřelý ze spáchání pokračujícího přečinu nebezpečného pronásledování. Muž měl dlouhodobě pronásledovat poškozeného, čímž ho mimo jiné omezoval v běžném způsobu života. Poměrně zajímavý je jeden z motivů jednání podezřelého. Tím je podle zjištění kriminalistů získávání finančních darů od jeho podporovatelů.

Druhou stíhanou je pětačtyřicetiletá žena, která je podezřelá ze zločinu šíření poplašné zprávy spáchaném v době nouzového stavu, za což jí hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Podezřelá skrze sociální sítě dlouhodobě šířila různé poplašné zprávy například o tom, že došlo k úmrtí seniorů po podání vakcín v domově důchodců, kdy cílem bylo vyvolat v posluchačích a sledujících osobách pocit strachu z vakcinace. Jindy zase tvrdila, že Česká republika bude obsazená vojsky NATA, kdy cílem tohoto kroku je naprosté vyhlazení Čechů. V dalším případě říkala, že budou koncentrační tábory, ve kterých budou zavřené osoby, které se nepodvolí vládním opatřením.

Autor: kpt. Jan Daněk

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “Kriminalisté zahájili trestní stíhání dalších dvou osob a rozšířili obvinění již trestně stíhaného muže o trestný čin výtržnictví! Dezinformují společnost a pronásledují mediálně a odborně známého lékaře

  1. Pingback: my review here

Comments are closed.