HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

Čtyři jednotky hasičů vyjely v noci k požáru nevyužívané budovy v Otrokovicích! Hasiči zachránili čtyři osoby i pomocí žebříku

OTROKOVICE – Hlášení o požáru budovy na tř. Osvobození přijali hasiči v 0:46 hodin. Oznamovatel jim sdělil, že v hořící budově jsou asi dvě osoby.
V době příjezdu hasičů už byla na místě hlídka Policie České republiky. Přijela i hlídka Městské policie Otrokovice a Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje.
Průzkumem v dýchacích přístrojích hasiči zjistili, že hoří pouze v jedné místnosti, ale budova byla celá zakouřená. V budově následně hasiči objevili dvě osoby. Jednu vyvedli a druhou, která byla v patře zachránili s pomocí nastavovacího žebříku.
Jak hasiči zjistili, v budově byly v době požáru čtyři osoby. Všechny osoby byly prohlédnuty zdravotníky. Žádná z nich nebyla odvezena do nemocnice. K uhašení požáru byl nasazen jeden vysokotlaký proud vody. Následně jsme provedli přetlakové odvětrání objektu. S termokamerou jsme měřili teploty stavebních konstrukcí.
Požár je beze škody. K zranění osob nedošlo.
U požáru zasahovaly tyto jednotky:
– Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje centrální požární stanice Zlín a požární stanice Otrokovice,
Sbor dobrovolných hasičů města Otrokovice a Kvítkovice u Otrokovic.
Zdroj: HZS Zlínského kraje
(RŽ)
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz