Auto-Moto Doprava HZS Jihomoravský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO TRAGÉDIE: Senior na Blanensku ve tmavém oblečení nepřežil střet s osobním automobilem

BLANENSKO – Ve čtvrtek večer došlo na Blanensku k vážné dopravní nehodě, při které zemřel jednašedesátiletý chodec. Senior šel po silnici s dalším mužem směrem do obce Šebetov. Ve stejném směru ale jelo i motorové vozidlo, které důchodce srazilo.

Na místo okamžitě vyrazily všechny složky integrovaného systému, ale i přes poskytnutou první pomoc muž svým zraněním na místě podlehl. Druhý chodec vyvázl bez zranění. Řidička před jízdou nepožila alkohol ani drogy. Předmětem šetření bude i to, jakou roli u nehody sehrálo to, že chodci byli oblečeni do tmavého oblečení bez reflexních prvků. K vážnějšímu omezení dopravy na málo frekventované komunikaci nedošlo, provoz byl veden kyvadlově. Přesnou příčinou vzniku dopravní nehody a míru zavinění jednotlivých účastníků bude předmětem šetření dopravních policistů.

Chodci by měli myslet na své bezpečí, protože za snížené viditelnosti jsou hůře vidět. V letním období nosí více pestré oblečení, které je pro řidiče lépe viditelné, ale v zimních měsících často zapomínají na to, že jejich oblečení je většinou tmavé a při snížené viditelnosti splývají s pozadím. Chodci jsou nejzranitelnější, proto by měli více myslet na svoji bezpečnost a pořídit si reflexní doplňky (pásky na bundě, tašce…), kterými na sebe při osvětlení upozorní a zvýší tak vlastní bezpečnost v silničním provozu.

Autor: por. Petr Vala

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz