Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Pomáháme Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zahraničí Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Úřad vlády na podporu Ukrajiny vyvěsil nad Strakovou akademií ukrajinskou státní vlajku

ČESKO – Úřad vlády České republiky se připojil k akcím na podporu Ukrajiny. Včera proto nad sídlem české vlády, Strakovou akademií, zavlála symbolicky i ukrajinská státní vlajka.

Vyvěšení ukrajinské vlajky nad sídlem Úřadu vlády je dalším viditelným krokem, kterým se vláda České republiky postavila za územní celistvost a nezávislost Ukrajiny. Vláda už 26. ledna rozhodla darovat Ukrajině 4 000 dělostřeleckých granátů, uzavřela s ukrajinskou stranou dohodu o zdravotnické asistenci ukrajinským ozbrojeným silám, která umožní přijmout ukrajinské občany na léčení v České republice, prostřednictvím Červeného kříže dodá Ukrajině traumatické balíčky v hodnotě okolo 3,5 milionu korun a poskytne ukrajinské straně i další humanitární, finanční a materiální pomoc, o kterou případně ukrajinská vláda požádá.

Podporu Ukrajině jednoznačně vyslovil také premiér Petr Fiala v mimořádném vystoupení na půdě Poslanecké sněmovny„Včerejší uznání povstaleckých republik na východě Ukrajiny a následné zahájení vojenské mise je ze strany Ruska jednoznačným aktem agrese vůči suverénnímu státu a je zcela zjevně porušením mezinárodního práva. Myslím, že o tom dnes nemůže pochybovat vůbec nikdo,“ konstatoval předseda vlády. Stojíme za plnou nezávislostí a územní celistvostí Ukrajiny. Podporujeme zavedení tvrdých sankcí ze strany Evropské unie a jejích spojenců, které odradí Rusko od další agrese a otevřou cestu k diplomatickému řešení,“ dodal Petr Fiala.

Zdroj: Úřad vlády ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Úřad vlády na podporu Ukrajiny vyvěsil nad Strakovou akademií ukrajinskou státní vlajku

Comments are closed.