Jihočeský Krimi Pátrání Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Strakoničtí policisté pátrají po dvojici mužů, která odcizila šperky ve zlatnictví v obchodním domě Prior za sto tisíc korun

STRAKONICE – Strakoničtí policisté pátrají po dvojici mužů, která je podezřelá z krádeže zlatých řetízků ve zlatnictví v obchodním domě Prior ve Strakonicích. Za bílého dne pachatelé odnesli šperky za téměř sto tisíc korun.

Ve čtvrtek deset minut před polednem přišla dvojice pachatelů do zlatnictví. Oba předstírali zájem o koupi zboží. Jeden z dvojice několikrát během nabídky vyřizoval telefonáty. Ve chvíli, kdy se prodavačka ochotně začala věnovat také druhému zákazníkovi – spolupachateli, telefonující pachatel vyčkával na vhodnou příležitost. Stále telefonoval, když využil chvilkové nepozornosti, vešel za pult, kde z vitríny odcizil plato se zlatými řetízky. Poté z prodejny rychle odešel. Druhý pachatel po chvíli svého komplice následoval. Po jejich odchodu prodavačka krádež zjistila a oznámila ji na Policii ČR.

Pachatel měl na sobě modrou bundu, na hlavě šedou čepici s bílým nápisem EPIC na modrém podkladu, tmavou mikinu a tmavé kalhoty. Na nohou měl černobílé tenisky. Jeho komplic byl oblečený v tmavé bundě, tmavých kalhotách a na hlavě měl zelenou kšiltovku. Na nohou měl bílozelené tenisky. Na prodavačku mluvili plynulou češtinou.

Podoby podezřelých mužů zachytily bezpečnostní kamery a policisté nyní pátrají po jejich totožnosti. Jestliže muže na záběrech poznáváte, kontaktujte bezplatnou linku 158. V uvedenou dobu do zlatnictví přišla zákaznice, která by také mohla svoji svědeckou výpovědí pomoci při objasnění krádeže šperků.

Autor: por. Mgr. Jaromíra Nováková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “KRIMI: Strakoničtí policisté pátrají po dvojici mužů, která odcizila šperky ve zlatnictví v obchodním domě Prior za sto tisíc korun

Comments are closed.