Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

KRIMI: Osmnáctiletý mladík s nožem v ruce oloupil několik lidí na Zlínsku

ZLÍN / OTROKOVICE – Komisař kriminální policie ze Zlína podal návrh na podání obžaloby proti obviněnému osmnáctiletému muži ze sousedního státu za spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustil v minimálně deseti případech ve Zlíně a Otrokovicích. Obviněný muž je ve vazbě. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

Muž se v době od poloviny září až do začátku listopadu loňského roku zaměřil většinou na seniory a hendikepované muže, které napadal převážně nečekaně, v úmyslu získat majetkový prospěch.

K prvnímu případu došlo ve Zlíně na ulici Soudní, kde zaútočil na patnáctiletého chlapce, kterého chytil pod krkem a vyhrožoval mu zabitím, když mu nedá svůj mobilní telefon a značkovou obuv, kterou měl chlapec na sobě. Chlapec mu ze strachu všechny požadované věci vydal. V dalších několika případech obral většinou seniory o peněženky, které jim bez jejich vědomí vzal z kapes oděvů. V jiných případech neváhal použít násilí nebo pohrůžku násilím za použití nože.

Kriminalisté zadrželi mladého muže bez domova v polovině listopadu, krátce po poslední loupeži. Po výslechu putoval do policejní cely. Muž se ke všemu, co mu policisté kladli za vinu, přiznal. Kriminalisté podali státnímu zástupci návrh na umístění mladého cizince do vazby, který soudce okresního soudu akceptoval a dosud netrestaný muž je od poloviny listopadu ve vazební věznici.

Autor: por. Bc. Monika Kozumplíková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz