HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

Pět hasičských jednotek likvidovalo požár dvou hospodářských budov na Uherskohradišťsku

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen v sobotu večer u požáru dvou hospodářských budov v obci Nezdenice na Uherskohradišťsku.

V 18 hodin na místo hlášeného požáru postupně vyjeli profesionální hasiči ze stanic Uherský Brod a Slavičín a dobrovolné jednotky z Bánova, Bojkovic a Nezdenic. Při příjezdu prvních jednotek byly požárem zasaženy dvě hospodářské budovy, nacházející se v zahradách rodinných domů.

K uhašení požáru hasiči použili čtyři hasební proudy vody. V 18.30 hodin měli hasiči požár pod kontrolou a velitel zásahu vyhlásil lokalizaci. Hasiči budovy kontrolovali termokamerou, rozebrali konstrukce střechy objektů a dohašovali skrytá ohniska. Následně s pomocí bagru vyvezli z budov uskladněné věci jako například seno, uhlí, dřevo a venku vše prolili vodou, aby nedošlo k opětovnému rozhoření.

FOTOGALERIE…

Ve 20.17 hodin vyhlásil velitel zásahu likvidaci požáru. Jednotky se postupně začaly vracet zpět na své základny.

Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje příčinu vzniku požáru. V ohledání bude pokračovat zítra za denního světla. Škodu předběžně odhadl na 500 tisíc korun. Ochráněné hodnoty okolního majetku jsou vyčísleny na 7 milionů korun.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz