HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: Noční požár v obci Třemblat si vyžádal vyhlášení druhého stupně poplachu

TŘEMBLAT – V noci ze soboty na neděli 13. března ve 2:15 přijali středočeští hasiči oznámení o požáru dřeva na zahradě rodinného domu v Třemblatu, místní části obce Ondřejov v okrese Praha-východ. 

První volající uvedl, že na pozemku se kromě velkého množství dřeva nachází také různé druhy starých a nepotřebných věcí, a požár se začíná šířit směrem k rodinnému domu. Operační důstojník na místo vyslal profesionální jednotku z Říčan spolu s dobrovolnými jednotkami obcí Onřejov, Struhařov, Třemblat a Turkovice.

Jelikož při příjezdu jednotek k události byl rodinný dům požárem už zasažen, zaměřili se hasiči na chránění dalších okolo stojících rodinných domů. Velitel zásahu zároveň nechal zvýšit poplachový stupeň na druhý a povolal na místo další jednotky. Poplach se tedy rozezněl u dobrovolných hasičů obcí Hrusice, Mnichovice, Mukařov, Senohraby a Zvánovice. Z benešovské profesionální stanice vyjel také protiplynový automobil, který disponuje zásobou náhradních lahví do dýchacích přístrojů, v kterých celý zásah probíhal.

FOTOGALERIE…

K likvidaci plamenného hoření a na ochranu ostatních objektů nasadili hasiči celkem osm vodních proudů. Požářiště bylo rozděleno na tři úseky, na místí nádrži v Třemblatu bylo zřízeno čerpací stanoviště a vodu dovážely cisterny na místo kyvadlově.

Čtvrt hodiny po třetí hodině byl požár pod kontrolou, dále se nešířil a tak mohla být nahlášena jeho lokalizace. Hasiči se následně zaměřili na rozebírání konstrukcí za pomoci motorových a rozbrušovacích pil, vyhledávání a dohašování skrytých ohnisek. V půl páté bylo možné snížit poplachový stupeň na základní a některé jednotky se mohly vrátit na své základny. V šest hodin bylo místo protokolárně předáno a místní dobrovolné jednotce Třemblat nařízena šestihodinová dohlídka nad požářištěm.

Škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně odhadnuta na 400 000 korun. Proč začalo hořet, zjišťuje hasičský vyšetřovatel.

Autor: por. Ing. Tereza Fliegerová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “OBRAZEM: Noční požár v obci Třemblat si vyžádal vyhlášení druhého stupně poplachu

Comments are closed.