HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

U nočního požáru přístřešku penzionu ve Velkých Karlovicích zasahovaly čtyři hasičské jednotky

VELKÉ KARLOVCIE – Ani noc se neobešla bez výjezdu k požáru. Pár minut po půl druhé noční byli vysláni profesionální hasiči stanice Vsetín společně s dobrovolnými hasiči z Karolinky, Velkých Karlovic a Podťaté k hlášenému požáru přístřešku místního penzionu ve Velkých Karlovicích v místní části Podťaté.

Po příjezdu hasičů byl přístřešek v plamenech a oheň se rychle šířil i na přilehlý dům. K likvidaci požáru hasiči použili čtyři proudy hasební vody. Jakmile měli požár pod kontrolou, zasažený objekt kontrolovali termokamerou, rozebrali zbývající střechu přístřešku a dohašovali skrytá ohniska. K odvětrání přilehlé budovy použili přetlakovou ventilaci.

Při požáru se kouře nadýchala jedna osoba. Tu si do péče převzala přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby a transportovala ji do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Příčina vzniku požáru a výše škody je předmětem šetření vyšetřovatele hasičů, který na požářišti byl již v noci a v dalším ohledání místa bude pokračovat i během dnešního dne.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz