Krimi Pátrání Policie Praha Školní okénko Složky IZS Střední škola Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME TRAGÉDII: Učitel pražského učiliště nepřežil brutální útok mačetou! Pachatele na útěku kriminalisté dopadli

PRAHA – Před polednem zaútočil pachatel mačetou na jednoho z učitelů střední školy v Praze 4. Ten útok bohužel brutální nepřežil. K incidentu došlo přímo na půdě pražského učiliště SOU Ohradní!

Pachatel z místa následně utekl vzápětí po něm usilovně pátralo několik stovek policistů. Do pátrání byl nasazený i vrtulník. Zbraň po vražedném útoku zůstala na místě činu. Kriminalisté z oddělení vražd podezřelého poté vypátrali a zadrželi! Jde o jednoho z učňů učiliště, se kterým měl mít pedagog spor.

Okolnosti vražedného útoku vyšetřují i nadále policisté.

Ministr školství Petr Gazdík: „Ihned poté, co jsem obdržel informaci o zabití učitele na pražské SOU Ohradní, jsem vyrazil na místo. Dle všeho nešlo o teroristický čin, na učitele zaútočil jeho student. Tato tragédie se bohužel nechvalně zapíše do dějin českého školství.

„Zprávou o násilné smrti jednoho z učitelů pražské střední školy jsem upřímně zdrcen. Doufám, že policie tento odporný čin co nejdříve vyšetří a viník bude náležitě potrestán. Chci vyjádřit upřímnou soustrast rodině pana učitele a stejně tak podporu jeho kolegům a žákům,“ dodal ministr školství Petr Gazdík.

Zjišťujeme další podrobnosti…

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz