HZS Krimi Liberecký Městská policie Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Na Máchově jezeře zasahovali hasiči a záchranáři u potápějící plachetnici

DOKSY / STARÉ SPLABY – Ke kurióznímu zásahu byly dnes povolány jednotky hasičů ze stanice Doksy, dobrovolné jednotky obcí Doksy a Doksy – Staré Splavy. Místem události je Máchovo jezero (cca 200 m od břehu), kde došlo k naklonění 6 metrů dlouhé plachetnice přibližně o 45 st., ve které se v tu chvíli nacházely 4 osoby.

Hasiči po otočení plachetnice do správné polohy začali s odčerpávání vody z její paluby. Hasiči nakonec plachetnici zapřáhli za loď a dotáhli ji po jezeře až ke břehu ve Starých Splavech. Nejprve museli odmontovat motor plachetnice, aby bylo možné otočit plachetnici za pomoci nastavovacích žebříků a pracovních lan zpět do správné polohy.

Plachetnice do příjezdu jednotek nabírala vodu. Všem osobám nacházejícím se ve vodě v době příjezdu na místo události pomohla vypůjčeným člunem s přepravou na břeh ZZS LK. Hasiči se v tuto chvíli snaží stabilizovat převracející se plachetnici proti potopení.

Událost byla nahlášena na operační a informační středisko krátce před 13.00 hodin a plachetnice byla předána zpět jejímu majiteli téměř po třech hodinách. Hasiči plavidlo vytáhli na břeh a zajistili.

Zdroj: HZS Libereckého kraje

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “DRAMA: Na Máchově jezeře zasahovali hasiči a záchranáři u potápějící plachetnici

  1. Pingback: sahabatqq

Comments are closed.