Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: Šest zraněných osob si vyžádal dnešní střet dvou osobních aut v Havířově

HAVÍŘOV – Dnes dopoledne byla na operační středisko HZS MSK nahlášena dopravní nehoda dvou osobních automobilů, která se stala v Havířově. U nehody došlo ke zranění celkem šesti osob, jednu osobu museli hasiči vyprostit pomocí hydraulického nářadí. 

Na místo nehody byla okamžitě povolána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Havířov se dvěma vozy. Spolu s hasiči na místo vyrazilo i několik sanitních vozů zdravotnické záchranné služby a vrtulník letecké záchranné služby.

FOTOGALERIE…

Hasiči po příjezdu na místo události zajistili vozidla proti požáru a následně začali z jednoho vozidla vyprošťovat pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí zaklíněnou osobu. Během pár minut se podařilo hasičům zraněnou osobu z vozu vyprostit a předat do péče přítomným zdravotníkům. Zdravotníci si od hasičů nakonec převzali do péče celkem 6 osob.

Během záchranných prací hasiči přítomným zdravotníkům asistovali při ošetřování zraněných a následném transportu do připravených sanitních vozů. Na místo události přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby Moravskoslezského kraje, kterému hasiči ve spolupráci s městskou policií připravili místo pro přistání.

Po odjezdu všech sanitních vozů hasiči předali místo zásahu Policii ČR a vrátili se zpět na svou základnu.

Autor: Lukáš Popp
Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz