Krimi Policie Pomáháme Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO: Policisté z Rumburku zachránili život sebevraha, který se v kuchyni pořezal na zápěstích

RUMBURK – Žena z Rumburku kontaktovala tísňovou linku policistů s tím, že její přítel se pokusil o sebevraždu.  Našla jej ležícího na zemi v kuchyni bytu, který společně obývají a má na obou zápěstích hluboké řezné rány, v koupelně na zemi byla krev a žiletka.

Na místo ihned vyrazila dvoučlenná hlídka policistů z obvodního oddělení Rumburk.  Začal tak pomyslný boj s časem o záchranu lidského života. Policisté po příjezdu muži ztrácejícímu vědomí, poskytli včasnou a profesionální první pomoc. Obě ruce mu zaškrtili turnikety  C-A-T  a řezné rány zakryli sterilními obvazy, aby zamezili dalšímu krvácení a uložili jej do protišokové polohy. Po celou dobu se policisté snažili muže udržovat při vědomí, kontrolovali jeho životní funkce a setrvali s ním několik dalších minut do příjezdu zdravotnické záchranné služby, která následně odvezla pacienta ve stabilizovaném stavu do nemocnice.

https://www.youtube.com/watch?v=O7dkRNYNsrs

Rumburští policisté tímto rychlým zákrokem muži významnou měrou pomohli k záchraně jeho života a muž na následky zranění, která si způsobil sám, nevykrvácel. Svým plně profesionálním přístupem pomohli naplnit slogan ,,Pomáhat a chránit“.

Autor: prap. Bc. Eliška Kubíčková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “VIDEO: Policisté z Rumburku zachránili život sebevraha, který se v kuchyni pořezal na zápěstích

Comments are closed.