EXTRALIGA Finance HOKEJ Kultura Sport Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Verva udržela svého nejproduktivnějšího hráče

LITVÍNOV – Vedení klubu uplatnilo opci na svého nejproduktivnějšího hráče Giorgia Estephana. Kanadský útočník tak přidá v černožlutém dresu další sezónu.

„Pro nás to bylo jasné rozhodnutí. Giorgio byl v první desítce bodování ligy a celou sezónu dokazoval své ofenzivní kvality. Věříme, že na své výkony naváže i v příštím ročníku,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Verva přivedla před uplynulou sezónou pětadvacetiletého kanadského útočníka Giorgia Estephana. Ten měl především pomoci litvínovské produktivitě a jeho angažování se ukázalo jako trefa do černého. Estephan se hned od úvodu sezóny zařadil mezi nejlepší hráče chemiků. Patřil k nejvytěžovanějším útočníkům týmu a ve spolupráci s Patrikem Zdráhalem tvořili nebezpečný tandem.

Kanadský šikula nastoupil do všech 56 zápasů základní části a stal se s osmačtyřiceti body za osmnáct gólů a třicet asistencí nejproduktivnějším hráčem Litvínova. V produktivitě soutěže se umístil na devátém místě. Navíc se stal prvním cizincem v historii Litvínova, který vyhrál klubové bodování. V nové sezóně by měl opět patřit ke klíčovým hráčům Vervy. „Byl jedním z našich nejlepších hráčů. Je šikovný, konstruktivní a umí dávat góly. Jsme rádi, že u nás bude pokračovat,“ říká na závěr trenér Vladimír Růžička.

Autor: Ondřej Vlk
Foto: Hynek Haruda

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz