Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Střet dvou osobních aut na Kroměřížsku nepřežila spolujezdkyně! V havarovaných autech cestovaly i malé děti

KROMĚŘÍŽSKO – Tragická nehoda uzavřela na několik hodin silnici I/50 nedaleko obce Střílky na Kroměřížsku. Ke střetu dvou osobních vozidel došlo krátce před jedenáctou hodinou večerní.

Na místo nehody byly vyslány tři jednotky hasičů. Jako první přijeli dobrovolní hasiči z nedalekých Koryčan. Hned za nimi profesionální hasiči ze stanice Bučovice a z Morkovic-Slížan.

FOTOGALERIE…

Ve vozidle Citroën Xsara jely dvě ženy s malým dítětem. Spolujezdkyně utrpěla zranění, kterým na místě podlehla. Řidička s dítětem byla převezena do nemocnice.

Ve druhém vozidle tovární značky Škoda Octavia byla těžce zraněna spolujezdkyně, pro kterou přiletěl vrtulník. V nemocnici skončil i řidič vozidla a malé miminko, kterému hasiči věnovali dráčka Záchranáčka. Hasiči asistovali při prováděné resuscitaci zraněných a poskytovali první pomoc se zdravotnickou záchrannou službou. Taktéž zajistili na místě několika lidem posttraumatickou péči.

Hasiči po celou dobu osvětlovali místo nehody. U vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Po střetu došlo k velkému úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Až nad ránem, kdy bylo ukončeno vyšetřování ze strany Policie ČR, pomohli hasiči s naložením vraků na odtahový vůz. Poté uklidili vozovku od střepů a úlomků, které se nacházely na desítkách metrech komunikace i jejího okolí. Provoz na silnici byl obnoven ve středu krátce před půl šestou ranní.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz