HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

Výbuch rodinného domu na Vsetínsku vyšetřují kriminalisté jako násilný trestný čin

VSETÍNSKO – Včerejší výbuch rodinného domu v obci Loučka na Vsetínsku vyšetřují krajští kriminalisté jako násilný trestný čin! Potvrdila to mluvčí zlínské policie nprap. Ing. Barbora Balášová.

Jak jsme již informovali včera krátce po páté hodině ráno došlo v obci Loučka na Vsetínsku k výbuchu rodinného domu. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Zraněný jednatřicetiletý muž byl letecky transportován do nemocnice v Ostravě.

Za Policii ČR byli na místě kriminalisté, hlídky z dostupných obvodních oddělení, policejní pes cvičený na pátrání po osobách a pes cvičený na vyhledávání výbušnin a akcelerantů hoření, policejní pyrotechnici. V odpoledních hodinách si případ převzali krajští kriminalisté. Tuto událost šetří jako násilný trestný čin.

FOTOGALERIE…

Na místo postupně vyjelo osm jednotek hasičů (profesionální hasiči ze stanic Valašské Meziříčí a Zlín a dobrovolné jednotky z Podhradní Lhoty, Loukova, Loučky, Kunovic, Kelče a Bystřice pod Hostýnem) a byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Velitel zásahu si na místo povolal i USAR tým z Ostravy a kolegy ze Záchranného útvaru Hlučín.
Po příjezdu hasiči jedním proudem hasební vody požár uhasili. Poté rozebírali konstrukce domu a dohašovali skrytá ohniska. Následně odstraňovali sutiny a zpřístupnili tak prostor dalším zasahujícím složkám. Vzhledem k velkému poškození budovy museli hasiči provést statické zajištění zbylé části.
Autor: redakce
Zdroj: Policie ČR 
a HZS Zlínského kraje
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz