Auto-Moto Doprava HZS Královehradecký Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Střet kamionu s osobním autem na Rychnovsku nepřežila řidička! Dva další lidé utrpěli těžká zranění

RYCHNOVSKO – Dnes ráno ve 2:30 hodin došlo na silnici 1/14 mezi obcemi Dobruška a Chábory na Rychnovsku k tragické dopravní nehodě, při které zemřela 38letá řidička. Dva její spolujezdci utrpěli těžká zranění…

K dopravní nehodě došlo dle dosud zjištěných skutečností tak, že řidička vozidla Renault z dosud nezjištěných příčin přejela do protisměru a tam se čelně srazila s protijedoucím kamionem Volvo. Žena na místě po střetu zemřela a dva její spolucestující utrpěli těžká zranění.

Komunikace byla zcela neprůjezdná do 5:00 hodin pro nákladní dopravu, poté doprava řízena kyvadlově do 7:00 hodin, pro osobní vozidla byla vedena objízdná trasa přes Dobrušku – Opočno – Semechnice – Podbřezí – Rychnov nad Kněžnou.

FOTOGALERIE…

Předběžná škoda na zúčastněných vozidlech činí 225 tisíc korun. Příčiny a okolnosti tragické dopravní nehody šetří kriminalisté z Rychnova nad Kněžnou.

Na místo události vyslalo krajské operační a informační středisko profesionální hasiče ze stanic Dobruška a Rychnov nad Kněžnou a dobrovolnou jednotku z Opočna. V osobním autě zůstali zaklíněni tři lidé, pomocí hydraulického nářadí je hasiči postupně vyprostili ven.

Všechny tyto tři osoby byly v péči zdravotnické záchranné služby, na místě zasahoval i vrtulník LZS. Posádka ZZS se postarala také o řidiče nákladního vozidla. I přes veškerou snahu všech zasahujících bohužel jeden člověk z posádky osobního automobilu na místě svým zraněním podlehl, další dva byli transportováni do nemocnice sanitkou a vrtulníkem.

Komunikace č. 14 byla v místě na nezbytně nutnou dobu uzavřena, místo zadokumentovali policisté, hasiči mohli začít po 5. hodině s odstraněním následků a úklidem vozovky. Poslední jednotka se vrátila na základnu až kolem 6. hodiny ráno.

Autor: por. Pižlová Šárka DiS.
a HZS Královéhradeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz