Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: U Bratřejova na Zlínsku včera zemřel motorkář po vážné nehodě

ZLÍNSKO – I tento víkend se neobešel bez dopravních nehod motorkářů. Nejtragičtěji skončila havárie motocyklu u obce Bratřejov na Zlínsku.

V neděli pár minut před šestou hodinou večerní byli vysláni profesionální hasiči ze Zlína a dobrovolná jednotka z Vizovic k havárii motorkáře, který sjel mimo silnici do příkopu a místního potůčku. Po příjezdu na místo hasiči průzkumem zjistili, že motorkář je vážně zraněn a první pomoc mu poskytují kamarádi, taktéž motorkáři.

Hasiči u muže prováděli resuscitaci, kterou následně převzala posádka zdravotnické záchranné služby. Zranění však byla neslučitelná se životem.

FOTOGALERIE…

Hasiči ostatním motorkářům poskytovali několik hodin psychosociální pomoc, a to především jednomu, který svému kamarádovi prováděl první pomoc včetně nepřímé srdeční masáže. Dále hasiči u motorky udělali protipožární opatření a v potoce rozprostřeli sorpční hady k zachycení ropných produktů z motocyklu. Následně ve večerních hodinách nasvětlovali místo tragické události.

Dvaatřicetiletý řidič motocyklu značky Kawasaki jel směrem od Vizovic na Bratřejov. Před obcí Bratřejov z doposud přesně nezjištěných příčin po průjezdu levotočivou zatáčkou vyjel vpravo mimo komunikaci, kde havaroval. Utrpěl zranění neslučitelná se životem.

Tragickou dopravní nehodu vyšetřují zlínští kriminalisté společně s dopravními policisty. Po dobu vyšetřování nehody byl provoz na komunikaci částečně omezen, policisté dopravu řídili kyvadlově.

Po ukončeném mnohahodinovém šetření ze strany Policie ČR vytáhli hasiči motorku ven z potoka. V době zásahu složek IZS byla v místě havárie doprava řízena kyvadlově.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz