Krimi Policie Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: 43letý muž na Příbramsku nechtěl pustit lékaře ke svému otci! Vyhrožoval zabitím sebe i otce! Odzbrojila ho až policejní zásahovka

PŘÍBRAMSKO – Krajští kriminalisté zahájili trestní stíhání proti 43letému muži z Příbramska, který bránil lékařům ošetřit otce a následně mu způsobil zranění nožem. 

V pondělí, krátce před šestou hodinou večerní, zadrželi policisté s pomocí příslušníků Zásahové jednotky Středočeského kraje 43letého muže, který odmítal pustit lékaře ke svému otci, který měl zdravotní problémy a vyhrožoval zabitím sebe, i otce.

Incident se odehrál na soukromé zahradě rodinného domu na Příbramsku. Syn bránil přístupu k nemocnému otci jak zdravotníkům, tak policistům, proto byla na místo k řešení situace přivolána  zásahová jednotka s vyjednavačem, který se snažil s mužem navázat kontakt.

U něho se ale agresivita stále stupňovala, muž nechtěl komunikovat, stále vyhrožoval zabitím sebe i otce, kterému držel u těla nůž. Zásahová jednotka musela proto rychle reagovat a za užití donucovacího prostředku, taseru, muže zpacifikovala. Ten však při tomto zákroku ještě stačil otce poranit nožem.

43letého muže okamžitě policisté zadrželi, odzbrojili a po lékařském vyšetření eskortovali do policejní cely. Staršího z mužů (1953) převezli záchranáři do nemocnice, kde podstoupil operační zákrok. V současné době je ve stabilizovaném stavu.

Okolnostmi případu se nyní zabývají kriminalisté z Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, kteří si událost převzali. V úterý, v odpoledních hodinách, pak proti 43letému muži zahájili trestní stíhání pro dva trestné činy, a to vydírání a zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu. Státnímu zástupci současně postoupili návrh na vzetí obviněného do vazby, a to pro všechny tři vazební důvody – tedy, že se bude trestnímu stíhání vyhýbat, bude působit na nevyslechnuté svědky a v trestné činnosti by mohl pokračovat. O vazbě bude soud rozhodovat ve středu.

V případě pravomocného odsouzení hrozí nejvyšší trestní sankce za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu, za který vymezuje trestní zákoník trest odnětí svobody od 10 do 18 let.

Autor: mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz