Auto-Moto HZS Krimi Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Ostravští hasiči vyprošťovali řidiče kamionu a uklízeli nakladačem odpadky

OSTRAVSKO – Profesionální hasiči z Ostravy-Zábřehu zasahovali během úterního rána a celého dopoledne u nehody kamionu s komunálním odpadem, který skončil převrácený ve středových svodidlech na spojnici dálnice D1 a Mariánskohorské ulice. Hasiči nejprve museli opatrně vyprostit z kabiny kamionu zraněného a zaklíněného řidiče, a to po odřezání střechy kabiny a použití hydraulických nástrojů.

Nehoda se stala v úterý před šestou hodinou ranní. Do Ostravy-Nové Vsi ihned vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Ostrava-Zábřeh – celkem čtyřmi vozidly, když jedno z nich dovezlo na místo nehody kolový nakladač Bobcat. Ten po vyproštění řidiče (r. 1980) hasiči a jeho předání do péče ZZS MSK (s odvozem do nemocnice) odklízel a odvážel do úterního poledne odpadky, které se vysypaly na silnici, do náhradního kontejneru.

Spojnice mezi kruhovým objezdem nad čtyřproudou Mariánskohorskou ulicí a dálnicí D1 tak byla během úterního rána a dopoledne uzavřena. Po postavení kamionu (kabiny a návěsu) zpět na kola a jeho odtahu, které si zajistili majitelé vozidla ve spolupráci se soukromou odtahovou firmou, byla spojnice plně otevřena ve 13 hodin.

Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz