HZS Kultura Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Tipy na výlet Turistika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

TIP REDAKCE: Hasičské slavnosti v Litoměřicích startují již zítra a letos budou opravdu pompézní… Známe letošní program

LITOMĚŘICE – V loňském roce se tradiční Hasičské slavnosti v Litoměřicích bohužel nekonaly, stelně tak, jako u spousty dalších je zhatila covidová opatření. O to větší zájem a návštěvnost je tak očekávána tento víkend…

Celorepublikový sraz hasičstva s výstavou historické hasičské techniky se bude konat 10. – 11. 6. 2022. Jedná se o jedinečné setkání hasičů z celé České republiky – ať již s vlastní historickou techniku, nebo se přijedou zúčastnit slavnostního nástupu hasičů na litoměřickém náměstí.

Sdružení pro obnovu hasičských tradic z.s. pořádá letos již VIII. ročník a akce se koná pod záštitou Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Hasičský záchranný sbor ČR, Ústecký kraj a Město Litoměřice.

Slavnosti sestávají z několika částí a to z výstavy historické a moderní hasičské techniky a celodenního kulturního programu s mnoha doprovodnými akcemi na výstavišti Zahrada Čech. Na místě proběhne v sobotu slavnostní nástup a průvod hasičů na Mírovém náměstí a završením budou praktické ukázky techniky a hasičská fontána na Lodním náměstí.

Všichni jste srdečně zváni!

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz