Auto-Moto Doprava HZS Královehradecký Krimi Městská policie Pátrání Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Okolnosti tragického pádu mohutného stromu na projíždějící auto na Trutnovsku vyšetřují i nadále policisté

TRUTNOVSKO – Policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti, za který případnému pachateli hrozí trest odnětí svobody na 1 rok až 6 let.  Strom, který včera odpoledne spadl na projíždějící vozidlo, zajistili policisté ke znaleckému zkoumání.

U řidiče nemohla být provedena dechová zkouška, proto byl nařízen odběr krve. U mrtvých osob byla nařízena soudní pitva. Policisté na vozidle značky Opel odhadli škodu na 370 tisíc, na stromě a kovovém svodidle 15 tisíc korun.

Z prvotního šetření vyplynulo, že strom se pravděpodobně zlomil a poté spadl přes silnici vlivem poryvu větru. Příčina a všechny okolnosti nehody včetně pádu stromu jsou předmětem dalšího šetření trutnovských policistů.

Pro  osobní vozidla jsou stanoveny objízdné trasy: směr Pomezky – Velká Úpa, Bouda Jana, Spálený Mlýn.
Opačný směr – Malá Úpa – U kostela, Lysečinská bouda, Horní Lysečiny, Horní Maršov. Pro nákladní vozidla není stanovena žádná objízdná trasa.

Na místo policisté přizvali znalce z oboru dendrologie, který posoudí stav porostu. K obnovení provozu dojde až po řádném zabezpečení průjezdnosti komunikace.

Autor: por. Iva Kormošová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz