Auto-Moto Cestování Doprava HZS Královehradecký Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

U Karlštejna na Berounsku vykolejil vlak, který najel na kamení po sesunutém svahu

KARLŠTEJN – Kvůli bouřkám Správa železnic v noci řešila dvě desítky mimořádností na železnici. Aktuálně je zastavený provoz na 3. koridoru u Karlštejna na Berounsku.

Ráno se uvolnil kus svahu a na kamení v kolejišti najel vlak na trati Praha – Beroun, v úseku Karlštejn – Zadní Třebaň došlo ke střetu vlaku R 753 s kamením na kolejišti. Je vykolejená lokomotiva a jeden vůz! Železniční nehoda u Karlštejna se naštěstí obešla bez zranění. Zprovozňování trati zřejmě potrvá celý den. Železniční doprava je v tomto úseku uzavřena a dráhy nasadily autobusovou dopravu.

Od včerejší platné výstrahy meteorologů na výskyt extrémně silných bouřek řešili hasiči Středočeského kraje do dnešních 6:30 hodin kolem 220 událostí. Momentálně zasahují u cca 15 případů. Jde o technické události a to převážně o spadlé stromy a větve přes vozovky, které brání v provozu.

Dále je to čerpání vody ze zatopených sklepů a níže položených prostor. Hasiči vyjížděli také na monitoringy vodních toků. Nejvíce událostí bylo na Benešovsku, Praze-západ a Praze-východ.

Od včerejšího večera mají i hasiči kvůli počasí dosud hlášeno asi 40 událostí například v Královéhradeckém kraji. Většinou odstraňovaly profesionální a dobrovolné jednotky stromy ze silnic, v jednotkách případů šlo o čerpání vody nebo kontrolu ucpaných kanalizací. Nejsou hlášena žádná zranění.

Zdroj: Správa železnic
a HZS ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz