Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura Liberecký MLÁDEŽ Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Školní okénko Sport Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

ODM: Letošní hry X. letní olympiády dětí a mládeže ovládli sportovci z Jihomoravského kraje…

OLOMOUCKÝ KRAJ – Jubilejní desátou Olympiádu dětí a mládeže (ODM) hostil Olomoucký kraj, kde se ODM konala naposledy v roce 2011. Letošní hry X. letní olympiády dětí a mládeže jsou minulostí.

Poprvé byl na letní Olympiádě mládeže také šerm. První mládežnická olympiáda proběhla v roce 2003. Hry mají letní a zimní variantu, ve kterých se střídají. Olomoucký kraj si zvolil jubilejní desátý ročník, přičemž letní olympiáda zde proběhla už podruhé.

Letošní letní olympiády se zúčastnilo 3 539 sportovců ve dvaceti sportech, na které čekalo 73 soutěžních disciplín.

A jaké je konečné pořadí krajů?

1.místo: Jihomoravský kraj (481 bodů)
2.místo: Hlavní město Praha (473 bodů)
3.místo: Středočeský kraj (443 bodů)

 

Štafetu ODM příští rok převezme Královéhradecký kraj.

Od 22. do 27. ledna 2023 tak proběhne Olympiáda dětí a mládeže (ODM) v Královéhradeckém kraji. Závaznou přihlášku kraje právě potvrdil Výkonný výbor Českého olympijského výboru. Královéhradecký kraj se už podruhé v historii olympiád ujme hostitelské role a přivítá výpravy mladých sportovců a sportovkyň ze čtrnácti krajů.

Královéhradecký kraj v roce 2023 nabídne sportovním talentům z celé republiky skvělé zázemí zimních středisek Špindlerova Mlýna a Vrchlabí i sportovišť v Trutnově a Nové Pace.

Zdroj: Olympiáda dětí a mládeže

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ODM: Letošní hry X. letní olympiády dětí a mládeže ovládli sportovci z Jihomoravského kraje…

  1. Pingback: blote tieten

Comments are closed.