Auto-Moto Doprava Jihočeský Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Policisté v Písku se nestačili divit, kdo řídil osobní automobil, ze kterého vystoupilo pět teenagerů

PÍSEK – Hlídka píseckých policistů dohlížela nad bezpečností provozu v ulicích města. Pár minut před půlnocí si policisté všimli osobního automobilu značky Ford, které přijíždělo z ulice Dvořákova a nesvítilo. Policisté se samozřejmě rozhodli vozidlo a řidiče zkontrolovat, řidič však zrychlil a odbočil do sídliště. Hlídka se za podezřelým vydala a za použití světelného signálu s nápisem „Stop POLICIE“ automobil v ulici Vinařického zastavila.

Z automobilu postupně vystoupilo pět teenagerů a hoch, který vozidlo řídil, vysedl přes sedadlo spolujezdce. Policisté si dobře všimli, kdo řídil, a vyzvali mladíka k předložení řidičského průkazu. Odpověď zněla „Ještě mi nebylo ani patnáct let a žádný řidičský průkaz nemám“.

Policisté zjistili totožnost všech v automobilu, šlo o tři chlapce a dvě dívky z Písku, kterým bylo všem čtrnáct a patnáct let. Při prošetřování, jak se k automobilu mladiství dostali, vyšlo najevo, že jedna z dívek vzala klíče doma a půjčila je kamarádovi.

Během jejich jízdy městem naštěstí nedošlo k dopravní nehodě, policisté případ zadokumentovali a dále zpracovávají. Kontaktovali jsme rodiče, kteří si vůz převzali. Informaci k případu předáme také Orgánu sociálně-právní ochrany dětí.

Autor: por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “KRIMI: Policisté v Písku se nestačili divit, kdo řídil osobní automobil, ze kterého vystoupilo pět teenagerů

Comments are closed.