Auto-Moto Doprava HZS Krimi Liberecký Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Peugeot s pěti mladými lidmi naboural na Českolipsku v noci do konstrukce mostu! Dvaadvacetiletý mladík bojuje o život

ČESKOLIPSKO – Mladík za volantem osobního auta nezvládl řízení a narazil do mostní konstrukce! Tři ze spolucestujících utrpěli vážné poranění hlavy, jeden z nich bojuje o život.

Včera hodinu po půlnoci nezvládl řízení osobního vozidla tovární značky Peugeot 21letý mladík, který v prudké levotočivé zatáčce na sjezdu ze silnice I/9 na silnici druhé třídy číslo 268 u Nového Boru vyjel ze silnice a naboural do konstrukce mostu. V té době s ním v autě cestovali tři mladíci ve věku od 19 do 25 let a 19letá dívka. Posádka původně směřovala po silnici I/9 od Cvikova do České Lípy. Podle našeho předběžného šetření stála za havárií nepřiměřená rychlost v prudké zatáčce.

FOTOGALERIE…

Zdravotnická záchranná služba transportovala svými sanitními vozy na traumacentrum Krajské nemocnice v Liberci 22letého spolujezdce z přední sedačky v bezvědomí a také 19letou spolujezdkyni a 25letého spolujezdce ze zadních sedaček. Všichni tři utrpěli zranění hlavy s různou závažností, přičemž 22letého muže jeho stav bezprostředně ohrožuje na životě.

Řidič, který po havárii nadýchal do kontrolního přístroje 0,72 promile alkoholu, dopadl o poznání lépe, stejně jako jeho 19letý kamarád na zadní sedačce. Tyto dva mladíky zdravotníci převezli k ošetření do českolipské nemocnice.

Okolnosti havárie nyní dokumentuje služba kriminální policie a vyšetřování.

V této souvislosti, i s ohledem na začínající letní sezónu a dovolené, upozorňujeme všechny motoristy na to, že alkohol a rychlá jízda za volant nepatří!

Autor: por. Bc. Ivana Baláková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz