Karlovarský Krimi Městská policie Pátrání Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO: Muž z Nejdku na Karlovarsku se zpovídá z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti! Útočník napadl dva muže, jeden zranění podlehl

NEJDEK – Kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže z Nejdku na Karlovarsku, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti.

V pondělí 11. července letošního roku mělo kolem 18. hodiny dojít v bytové jednotce v Nejdku ke slovní rozepři mezi několika podnapilými muži. Po tomto slovním konfliktu měl obviněný fyzicky napadnout sedmapadesátiletého muže. Toho měl několikrát silnými údery pěstí a také několika kopy zasáhnout do horní poloviny těla. Po tomto útoku měl obviněný fyzicky napadnout i sedmačtyřicetiletého muže, který se v bytové jednotce taktéž nacházel. Toho měl několikrát udeřit pěstí do oblasti hlavy.

Následně měl čtyřiatřicetiletý muž bytovou jednotku opustit, aniž by se zajímal o zdravotní stav sedmapadesátiletého muže, který byl zjevně v ohrožení života. Svým vážným zraněním nakonec sedmapadesátiletý muž na místě podlehl. Sedmačtyřicetiletý muž byl po příjezdu Zdravotnické záchranné služby převezen do nemocnice k ošetření.

Po oznámení této události na tísňovou linku 158 se policisté začali celým případem okamžitě usilovně zabývat. Po provedených šetřeních byla zjištěna totožnost podezřelého muže, po kterém policisté a kriminalisté začali pátrat po celém Karlovarském kraji. Podezřelý muž byl zadržen po necelých dvou hodinách v bytové jednotce v Chodově.

Policejní vrchní komisař dnes podá státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na rozhodnutí soudu si čtyřiatřicetiletý muž počká v policejní cele.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody na osm až šestnáct let.

Autor: nprap. Jakub Kopřiva

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz