HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Výbuch v litvínovské chemičce policisté vyšetřují jako trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti

ZÁLUŽÍ U LITVÍNOVA – Kriminalisté spolu s hasiči i nadále vyšetřují příčiny a okolnosti nočního výbuchu a následného požáru a budově technologie s plynem v areálu litvínovské chemičky v Záluží. Policie událost vyšetřuje jako trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti. 

Exploze s požárem následně zranila čtyři pracovníky. Ti byli letecky transportováni do pražských nemocnic. Jeden z nich je ve velmi vážném stavu. Společnost ORLEN Unipetrol uvedla, že výbuch a následný požár způsobila technická závada na takzvané hydrokrakovací jednotce.

Na místě dnes vyšetřovatelé HZS a Policie kontrolovali dokumentaci. Zítra bude vyšetřování pokračovat ohledáním samotného místa požáru. Na zítřejší devátou hodinu ranní byl pozván Technický ústav požární ochrany HZS ČR.

FOTOGALERIE…

K požáru do areálu chemického průmyslu v Záluží u Mostu před půlnocí vyjelo postupně devět jednotek požární ochrany. Vyhlášen byl 2. stupeň požárního poplachu. V Mostě a okolí hasiči měřili ovzduší z důvodu úniku škodlivých látek. Měření bylo negativní. Příčina výbuchu s následným požárem je v šetření.

Na místě je stále podniková jednotka, která ochlazuje 6 metrů vzdálený zásobník a kontrolovaně nechává dohořet zbytky uhlovodíků. Likvidace požáru je předpokládána v řádu hodin.

Autor: Honza Vraný
Foto: HZS Ústeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Výbuch v litvínovské chemičce policisté vyšetřují jako trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti

Comments are closed.