HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA: V okolí mohutného ničivého požáru v Národního parku České Švýcarsko zasahuje aktuálně 83 hasičských jednotek, což je asi 410 hasičů čtyři vrtulníky a dvě hasičská letadla

HŘENSKO – V okolí mohutného ničivého požáru v Národního parku České Švýcarsko zasahuje aktuálně 83 hasičských jednotek, což je asi 410 hasičů čtyři vrtulníky a dvě hasičská letadla. Hřensko bylo z 90% evakuováno v noci do Děčína. Rovněž obec Mezná byla již v noci evakuována.

Situace v okolí Hřenska je i nadále kritická! Oheň momentálně přeskočil soutěsky směrem k Janovu a požár postupuje také vrchem po Křídelních stěnách.

„Požádali jsme v rámci Mechanismu civilní ochrany EU o 3 letadla Canadair a dva vrtulníky pro zvládání lesních požárů v Hřensku. Reagovalo Polsko s nabídkou vrtulníku, který využijeme. Vážíme si pomoci!“ dodávají hasiči.

Policisté spolupracovali s HZS při evakuaci obcí Mezná, Mezní Louka a částečné evakuaci Hřenska, kde hasiči zasahují na pravém břehu říčky Kamenice. Nyní v uzavřených lokalitách preventivně střeží prázdné nemovitosti evakuovaných lidí.

Policisté v souvislosti s rozsáhlým požárem v Národním parku České Švýcarsko uzavřeli příjezdové komunikace do Hřenska od Děčína i státní hranice se SRN. Uzavřena je i silnice od Jetřichovic a Janova. Do lokality mohou pouze složky IZS.

Důrazně policisté apelují na spoluobčany, aby se nepokoušeli vyhnout policejním zátarasům a nesnažili se dostat do lokality, kde hoří, jako nezodpovědní cyklisté v Hřensku. Vystavují se značnému nebezpečí, požár je může kdykoliv překvapit.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA: V okolí mohutného ničivého požáru v Národního parku České Švýcarsko zasahuje aktuálně 83 hasičských jednotek, což je asi 410 hasičů čtyři vrtulníky a dvě hasičská letadla

Comments are closed.