HZS Kultura Městská policie Pomáháme Složky IZS Sport Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS / AKTIVNÍ STŘEDA: Zástupci Klášterce nad Ohří se zapojili do projektu Česko vesluje

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ – K projektu Česko vesluje se za Klášterec nad Ohří připojily čtyři čtyřčlenné týmy. Na veslovacích trenažérech vesloval tým místních hasičů, městských strážníků, úředníků Městského úřadu v Klášterci nad Ohří a také tým kláštereckých radních.

Každý z nich ujel 500 m a pomyslné ujetí této vzdálenosti trvalo zhruba 2 minuty.
„Hlavním motivem projektu je propojit města v Ústeckém kraji prostřednictvím veslařského kanálu v Račicích, který patří k unikátním stavbám v rámci celé Evropy a stane se letos ve dnech 18. — 25. září dějištěm mistrovství světa ve veslování 2022. Vzhledem k významnosti této akce bychom byli rádi, aby o ní lidé v Ústeckém kraji, tedy i v Klášterci nad Ohří, věděli a přijeli se tam podívat. Chtěli bychom rozveslovat děti i dospělé na trenažerech. Všude ve světě je trenažerové veslování velmi rozšířeným sportem, k němuž není zapotřebí loď. Je bezvadné pro cardio cvičení, vhodné pro získání fyzické kondice a dále je to věc, která nás může všechny propojit. My takto propojujeme školy napříč republikou, dále města a jejich integrované záchranné složky. Poznáváme tak úžasné lidi a nás to tím pádem hodně baví,“ vysvětlil myšlenku sportovní akce Michal Kurfirst, ředitel Labe Arény Račice.

FOTOGALERIE…

Ke sportovnímu programu zaměřenému na podporu veslování se připojilo více než 55 škol z pěti krajů, mezi nimiž jsou i ty naše klášterecké.

Zdroj: Město Klášterec nad Ohří

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZAUJALO NÁS / AKTIVNÍ STŘEDA: Zástupci Klášterce nad Ohří se zapojili do projektu Česko vesluje

Comments are closed.