HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Chlapec strčil ruku mezi podlahu výtahu a konstrukci výtahové šachty domu ve Zlíně! Těžce zraněného chlapce následně vyprostili hasiči

ZLÍN – Drama se dnes odehrálo v jednom z domů v místní části Kúty ve Zlíně, kde hasiči v podvečer vyjížděli k těžce zraněnému chlapci, který byl zaseklý ve výtahu domu.

Operační důstojník vyslal na místo jednotku HZS Zlínského kraje stanice Zlín. Po příjezdu hasiči zjistili, že ve výtahu starého typu jeli dva chlapci. Jeden z nich během jízdy z neznámého důvodu strčil ruku mezi podlahu výtahu a konstrukci výtahové šachty. Než byl výtah zastaven, projel jedno patro.

Před samotným vyproštěním hasiči museli provést stabilizaci chlapce, protože jeho stav byl vážný. Následně k vyproštění použili hydraulické vyprošťovací zařízení. Zraněného chlapce si následně převzala Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje. Hasiči pomohli se snesením zraněného chlapce do sanitky ale lékař si následně vyžádal přílet vrtulníku. Zraněný byl tak do nemocnice transportován letecky.

Při vyprošťování těžce zraněného chlapce došlo i k poškození výtahu. Byla proto oslovena pohotovostní služba opravy výtahů, která z bezpečnostních důvodů poté vyřadila výtah z provozu.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(RŽ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz