HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: Masívní nasazení hasičů v Národním parku České Švýcarko slaví úspěch! Dnes bude 1028 hasičů pokračovat v požárním útoku ve stejné intenzitě

HŘENSKO – Masívní nasazení hasičů v Národním parku České Švýcarko slaví po devíti dnech úspěch! Včera večer ohlásilo vedení hasičů lokalizaci rozsáhlého požáru a mohou začít likvidační práce. Noc již byla klidná a oheň se již nešíří.

Dnes bude 1028 hasičů pokračovat v požárním útoku ve stejné intenzitě jako včera. Nyní se hasiči soustředí na obměnu sil, údržbu techniky, kontrolu požářiště a likvidaci drobných ohnisek v místech, která máme zcela pod kontrolou.

Během včerejška došlo k dalšímu střídání hasičů prakticky ze všech krajů, navýšili počet hasičů (1028), mají k dispozici přes 200 automobilových cisteren a 141 kusů další techniky (čerpadla, čtyřkolky).

ŽIVĚ Z HŘENSKA…

Hasiči navýšili i počet hadic, jak pro dálkovou dopravu vody tak i na dohašování skrytých ohnisek. Mají tak nataženo 78 kilometrů hadic. Na některých místech se hasičům podařilo ohniska prakticky zcela uhasit. Mohou tak z těchto míst přesunout část techniky a využít ji jinde. Místo ale zcela hasiči neopouští, je potřeba dohled nad místem a kontrolovat, zda se neobjeví další ohniska.

Během včerejška utrpěli čtyři hasiči lehčí zranění. Za celou dobu zásahu je evidováno celkem 56 zranění, většinou lehčích.

Zdroj: HZS ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “AKTUALIZUJEME: Masívní nasazení hasičů v Národním parku České Švýcarko slaví úspěch! Dnes bude 1028 hasičů pokračovat v požárním útoku ve stejné intenzitě

Comments are closed.