Armáda ČR HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ŽIVĚ: Ve včerejších večerních hodinách vrtulníky provedly několik preventivních shozů do oblasti Křídelních stěn… Hřensko hlásí klid

HŘENSKO – Ve včerejších večerních hodinách vrtulníky provedly několik preventivních shozů do oblasti Křídelních stěn. V noci byl tak opět v Národním parku České Švýcarsko klid.

Drony objevily 6 míst se zvýšenou teplotou v okolí Pravčické brány a 1 v oblasti Gabrieliny stezky. Dnes od rána pokračuje fáze takzvané Technologické pomoci, kterou koordinuje štáb HZS ústeckého kraje. Dohlídky vykonává 72 dobrovolných hasičů s 35 kusy techniky, celkem 21 dobrovolných jednotek. Na místě operuje celkem 6 profesionálních jednotek, 3 z HZS Ústeckého kraje a 3 ze školících zařízení HZS ČR. Celkem se jedná o 40 profesionálních hasičů.

Včera odpoledne bylo objeveno několik malých ohnisek v oblasti Stříbrných stěn, které dohlížející jednotky zlikvidovaly pomocí vody ze zádových vaků. Dnes se na všechny jmenované lokality hasiči znovu zaměří a provedou několik shozů z vrtulníků a následný průzkum na zemi. Během dne bude provedena plánovaná výměna dohlížejících hasičských jednotek.

Zdroj: HZS Ústeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz