dobrovolní hasiči Finance Kultura politici Politika Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Zbrusu novým vybavením nyní disponují dobrovolní hasiči v Košťanech

KOŠŤANY – Zbrusu novým vybavením nyní disponují hasiči v Košťanech na Teplicku. Díky nadaci Agrofert, která přispěla částkou 50 000 korun a městu Košťany, které doplatilo zbývající částku, hasiči pořídili do své výbavy nový posypový vozík, termokameru a 6 kusů přileb Dräger na technické zásahy. 

Posypový vozík bude hasičům sloužit především při úklidu silnic po vyteklých provozních kapalinách na větších vzdálenostech, termokamera bude hojně využívána při požárech a vyhledávání případných skrytých ohnisek a přilby pak na různé technické zásahy. Velkou výhodou těchto přileb je především hmotnost.
Hasiči pořídili toto vybavení koncem července a začátkem srpna a hned vše bylo využito při „ostrém zásahu“. Nejprve 2x za sebou byla využita termokamera – při požáru travního porostu na Dlouhé Louce a následně při zásahu v Národním parku České Švýcarsko. Posypový vozík byl využit u vyteklé nafty na silnici od Kamenného Pahorku až do Hrobu a přilby na technické zásahy pak byly využity v Národním parku i při požáru travního porostu v Košťanech.
FOTOGALERIE…
„Děkujeme Nadaci Agrofert a městu Košťany za finanční příspěvek na pořízení tohoto vybavení, které opět posunulo naší výjezdovou jednotku v akceschopnosti o velký kus dále,“ dodávají dobrovolní hasiči z Košťan.
Autor: JSDH Košťany – velitel jednotky Fišer
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz