Auto-Moto dobrovolní hasiči Doprava HZS Jihočeský Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Tři mrtví po dopravní nehodě u Dolního Třebonína na Českokrumlovsku

ČESKOKRUMLOVSKO – Tragická nehoda se stala včera v podvečerních hodinách na silnici I. třídy č. 39 u Dolního Třebonína na Českokrumlovsku. O nehodě jsme již aktuálně informovali.

K nehodě vyjely krátce před 19. hodinou všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR včetně vrtulníku leteckých záchranářů. Z jednotek požární ochrany byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Český Krumlov, svolána byla jednotka SDH obce Velešín.

Nehoda byla na tísňovou linku ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob. Průzkum provedený hasiči tuto informaci potvrdil. Jednalo se o střet vozů značek Škoda Octavia a Škoda Fabia. V okamžiku příjezdu hasičů byla jedna zraněná osoba mimo havarované auto. V Octavii zůstaly zaklíněné dvě osoby, ve Fabii jedna. Hasiči ihned zahájili vyprošťování, na které museli použít hydraulické vyprošťovací zařízení. Závažný střet však žádná osoba, která zůstala v autě, nepřežila. Všechny tři následkům nehody podlehly.

Čtvrtá těžce zraněná osoba, která se nacházela mimo vozidlo, byla po poskytnutí akutní přednemocniční péče převezena s těžkým poraněním hlavy na Anesteziologicko-resuscitační oddělení krajské nemocnice.

FOTOGALERIE…

Hasiči zároveň zajistili místo nehody i havarovaná auta protipožárními opatřeními a zasypali vyteklé provozní kapaliny sorbentem. Policisté silně frekventovanou komunikace plně uzavřeli a stanovili objízdnou trasu.

Zdroj: HZS Jihočeského kraje
a ZZS Jihočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz