Krimi Městská policie Policie politici Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VYJÁDŘENÍ VELITELE MP DUBÍ: Dubské slavnosti se neobešly bez agresivního konfliktu

DUBÍ – V sobotu dne 20. 8. 2022 v době konání Dubských slavností došlo k události, kdy se několik mladistvých dostalo do konfliktu s větší skupinou mladistvých, složenou z romské komunity, ale i z dětí místních občanů neromského původu bydlících v Dubí několik desítek let, poté, co se přímo na akci chovali nevhodně a agresivně. Když opustili místo konání Dubských slavností, početnější skupina mladistvých fyzicky napadla několik mladíků, se kterými měli při slavnostech konflikt.

„Podotýkám, že agresivní skupina byla složená z mladíků romského původu, ale i neromského původu, dětí déle zde žijících obyvatel a nutno zdůraznit, že vedoucí této skupiny agresorů není Rom. Strážníci Městské policie Dubí byli v té době v místě konání Dubských slavností. Kontrolovali průběh slavností a parkování vozidel přijíždějících návštěvníků. Když bylo na služebnu městské policie oznámeno, co se stalo v Bystřici, hned na místo vyrazily hlídky strážníků, ale na místě události již byli jen poškození. Útočníci z místa před příjezdem první hlídky utekli. Na místo byla přivolána Policie ČR, jelikož se jednalo o podezření ze spáchání přečinu a orgán činný v trestním řízení je Policie ČR. Napadeným mladíkům bylo doporučeno vyhledat lékařské ošetření, což je standardní postup při každém fyzickém napadení.

Před konáním Dubských slavností Městská policie Dubí do prostoru konání umístila několik kamer monitorujících celé prostranství, včetně příchozích a odchozích návštěvníků, pro případ, kdyby došlo v prostoru konání slavností k události, kde by byla potřeba identifikace návštěvníků. Následně byly vyhodnoceny záznamy z kamer a identifikovány jednotlivé osoby z početné agresivní skupiny mladíků. Strážníci všechny osoby vyhledali a předvedli na služebnu Policie ČR, která s nimi zahájila úkony v trestním řízení, a to ihned následující den v neděli. Na jednoho z agresivní skupiny mladíků bylo Městskou policií Dubí podáno trestní oznámení, kterým se zabývá kriminální policie. Bližší podrobnosti k této skutečnosti nemohou být zveřejněny, jelikož by hrozilo zmaření vyšetřování.

Minimálně do ukončení vyšetřování a uklidnění situace je hlídková služba Městské policie Dubí v Bystřici posílena. Do schránek občanů v Bystřici bylo někým dáno upozornění na chování romských přistěhovalců a na to, že by si místní starousedlíci měli dát pozor na své děti. Rovněž se na sociálních sítích rozeběhla diskuze k této situaci. Chápu, že romští přistěhovalci starousedlíkům vadí, ale tento incident není jen dílem romských přistěhovalců, ale i dětí místních ,,starousedlíků,, což zatím nikdo nechce slyšet. Opakuji, že tato agresivní skupina je složena z mladíků bílé pleti a Romů, které zase ubytovávají místní obyvatelé. Na sociálních sítích jeden občan žijící v Dubí řadu let, „ctihodný občan“, kandidát do obecního zastupitelstva v nadcházejících komunálních volbách, upozorňuje , aby si občané dávali pozor na své děti a na chování agresivních romských přistěhovalců. Již však neuvádí, že jeho syn byl kontrolován ve skupině agresivních mladíků a figuruje na fotografiích společně s nimi. Proto by si měli někteří občané uklidit před vlastním prahem, než začnou vyvolávat vlny emocí.

Takovéto agresivní chování nelze akceptovat a je nepřijatelné. Také jsme učinili vše proto, aby se mu zamezilo. V případě, že kdokoliv zaznamená jakékoliv náznaky a projevy agrese zejména ze strany těchto mladíků, tak okamžitě volejte hlídku Městské policie Dubí, či Polici ČR k zjednání nápravy.

Autor: Tomáš Pykal
velitel MP Dubí

One Reply to “VYJÁDŘENÍ VELITELE MP DUBÍ: Dubské slavnosti se neobešly bez agresivního konfliktu

  1. Pingback: skateboard wheels

Comments are closed.