Krimi Policie Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Otrlý obviněný ze Žatce má na svědomí jízdu pod vlivem, krádeže, vloupání do myslivecké chaty a prodej drog

ŽATECKO – Lounský vyšetřovatel trestně stíhá 34letého muže ze Žatce, který měl páchat trestnou činnost na Podbořansku a Žatecku. Obvinil ho z několika trestných činů, a to krádeže vloupáním, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

V polovině června v podvečer na Masarykově náměstí v Podbořanech policisté kontrolovali osobní vozidlo zn. Kia Ceed. Kontrolou byly u spolujezdce nalezeny předměty jako injekční stříkačky, plastové sáčky se sušeným rostlinným materiálem, plástový sáček se světlou pevnou látkou, digitální váha aj. Provedenými expertízami a stěry ze zabavených předmětů bylo zjištěno, že se jedná o pervitin a kanabinoidní látky THC. Následně kriminalisté zjistili, že spolujezdec má co dočinění i s distribucí drog.

FOTOGALERIE…

Zhruba o týden později se měl tentýž 34letý muž násilným způsobem vloupat do myslivecké chaty v okrese Louny. Zde měl odcizit několik různých druhů trofejí vypreparovaných hlav s parožím daňka, jelenů a mývala, dále několik desítek lahví alkoholu, nádobí, lůžkoviny a další věci. Samotným odcizením a vloupáním měl majiteli způsobit škodu přesahující 204 tisíc korun.

Dále měl podle zjištění policistů tentýž Žatečan vniknout do hospodářského objektu v okrese Podbořany a následně odcizit z budovy elektrický vysavač a cívku s 20ti metry elektrického prodlužovacího kabelu, čímž měl způsobit škodu v předběžné výši bezmála 16 tisíc korun.

A to stále není vše. Koncem srpna v ranních hodinách kontrolovali policisté poblíž obce Kryry řidiče vozidla Ford Tranzit, a opět se jednalo o zmíněného muže. Hlídka s ním provedla orientační test, na jehož základě bylo zjištěno, že je pod vlivem omamných a psychotropních látek, proto mu byla zakázána další jízda.  Muž si pravděpodobně z jízdy pod vlivem nelámal hlavu, neboť téhož dne byl v nočních hodinách v okolí obce Drahonice opět zastaven hlídkou. Ta u něho provedla orientační test na drogy, který vyšel opět pozitivní. Dotyčný navíc nerespektoval platný zákaz řízení všech motorových vozidel vydaný Okresním soudem v Rakovníku.

Policisté muže zadrželi a následně u něj provedli domovní prohlídku a prohlídku nebytových prostor, kde byla nalezena část odcizených věcí. Soud na základě podnětu vyšetřovatele a návrhu státního zástupce rozhodl o vzetí obviněného do vazby.

„V případě prokázání viny hrozí muži za zmíněné protiprávní jednání trest odnětí svobody až do výše pěti let.“

Autor: por. Mgr. Kamil Marek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz