Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Cyklisté – senioři na elektrokolech nedali u obce Hůrka přednost motorkáři… Ten utrpěl závažná zranění

ČESKOKRUMLOVSKO – Policisté z dopravního inspektorátu v Českém Krumlově prověřují případ těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, ze kterého jsou podezřelí dva cyklisté, sedmdesátiletý muž a osmašedesátiletá žena.

Zmínění cyklisté jeli dne 14. srpna 2022 v době okolo 14:55 hodin na elektrokolech po cyklostezce, ze které v úseku mezi obcí Hůrka a obcí Jenišov na Českokrumlovsku sjeli na silnici první třídy číslo 39. Při tomto však nedali přednost třiatřicetiletému motocyklistovi jedoucímu po hlavní pozemní komunikaci od obce Hůrka.

Řidič motocyklu značky KAWASAKI i přes prudké brždění střetu s cyklisty již nezabránil. Následkem dopravní nehody vznikla motocyklistovi těžká zranění spočívající například ve vícečetné tříštivé zlomenině L obratlů, otevřené zlomenině levé stehenní kosti a tříštivé zlomenině levé pažní kosti. Oba cyklisté z nehody vyvázli s lehkými zraněními. Dopravní nehodou byla způsobena škoda za nejméně 150 000 korun.

Svou nepozorností si cyklisté zadělali na problémy, neboť v případě prokázání viny jim oběma hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta.

Autor: por. Miroslav Šupík, DiS.

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz