Auto-Moto Doprava HZS Krimi Liberecký Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Osmnáctiletý mladík na Jablonecku nezvládl vlivem nepřiměřené rychlosti řízení vozidla a havaroval

JABLONECKO – Minulý týden v pátek 9. září se odpoledne v sedmnáct hodin stala dopravní nehoda v katastru Tanvaldu na silnici první třídy číslo deset. Teprve osmnáctiletý řidič jel s vozidlem Škoda Fabia ve směru od Tanvaldu do Velkých Hamrů, kde vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl řízení, vyjel vpravo do svahu mimo vozovku, s vozidlem se přetočil přes střechu a skončil částečně na silnici zpět na kolech.

Při této havárii mladý řidič utrpěl zranění, se kterým byl letecky transportován do liberecké nemocnice. Do stejné nemocnice byly sanitním vozem odvezeny i jeho dvě zraněné spolujezdkyně. Charaktery zranění a doby léčení u všech tří jsou nyní předmětem probíhajícího šetření. Ke zjištění alkoholu u řidiče si policisté vyžádali odběr krve v nemocnici.

Předběžná výše způsobené škody činí částku 50.000,- Kč. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

Autor: nprap. Dagmar Sochorová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz